Pentagonas: Rusija atsilieka nuo Ukrainos puolimo tvarkaraščio

JAV vyriausybė mano, kad Rusija, puldama Ukrainą, „atsilieka nuo tvarkaraščio“. Rusų kariai susidūrė su pasipriešinimu, kurio nesitikėjo, pirmadienį sakė Pentagono atstovas Johnas Kirby‘is. „Manome, kad jie keliomis dienomis atsilieka nuo to, ko tikėjosi“, – aiškino jis. Tačiau esą pavojingą kažką interpretuoti ar prognozuoti.

Karas Ukrainoje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 12:18 AM

J. Kirby‘is taip pat pareiškė, kad JAV vyriausybė šiuo metu nemato Rusijos pajėgų grėsmės NATO sąjungininkėms. Jis taip pat pabrėžė:

„Mes remsime Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, kaip tai darėme ir kaip tai darė kitos NATO sąjungininkės. Ir mes toliau rasime būdų, kad padėtume joms gintis“. Tačiau jis nepateiksiąs „inventoriaus sąrašo“, nes tai nebūtų gerai ukrainiečių saugumui.

J. Kirby‘is patvirtino, kad diplomatinis sprendimas vis dar yra galimas, jei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas to nori. „Tikriausiai tik jo paties užsispyrimas neleidžia V. Putinui daryti tai, kas teisinga“, – kalbėjo jis. V. Putinas naudoja jėgą prieš kaimyninę šalį, „kuri nekelia jam grėsmės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.