Rusija bando įsiutinti Japoniją: rengia karines pratybas Kurilų salose

Rusija rengia karines pratybas Kurilų salose, į kurias pretenduoja Japonija, remdamasi japonų žiniasklaida, praneša agentūra „Reuters“.

 Rusijos karo laivas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Rusijos karo laivas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2022, 9:35 AM, atnaujinta Mar 26, 2022, 9:36 AM

Penktadienį Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ citavo šalies Rytų karinę apygardą, kuri teigė, kad salose rengia karines pratybas, kuriose dalyvauja daugiau kaip 3 000 karių ir šimtai technikos vienetų. Karinė apygarda nenurodė, kurioje konkrečiai salų dalyje vyksta pratybos. Pasak Japonijos žiniasklaidos, jos organizuojamos teritorijoje, kurią Sovietų Sąjunga prisijungė Antrojo pasaulinio karo pabaigoje ir į kurią pretenduoja Tokijas.

Kilus teritoriniam konfliktui dėl šių salų, Rusija ir Japonija iki šiol negalėjo pasirašyti oficialios taikos sutarties. Kai Tokijas paskelbė Maskvai sankcijas dėl jos invazijos į Ukrainą, Rusija nusprendė nutraukti derybas dėl atitinkamo susitarimo. Į tai Japonija sureagavo pareikšdama griežtą protestą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.