Danija pranešė, kad Rusijos lėktuvas šnipas pažeidė šalies oro erdvę

Danijos vyriausybė sekmadienį paskelbė iškvietusi Rusijos ambasadorių, kadangi rusų lėktuvas šnipas pažeidė šalies oro erdvę.

NATO naikintuvas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
NATO naikintuvas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2022, 7:41 PM

Lėktuvas penktadienio vakarą įskrido į Danijos oro erdvę į rytus nuo Danijai priklausančios Bornholmo salos Baltijos jūroje, prieš įskrisdamas į Švedijos oro erdvę, pranešė vyriausybė.

Švedijos gynybos pareigūnai apie pažeidimą paskelbė šeštadienį.

„Rusijos ambasadorius iškviestas rytoj atvykti į Užsienio reikalų ministeriją“, – sekmadienį tviteryje parašė Danijos užsienio reikalų ministras Jeppe Kofodas, turėdamas omenyje „naują Rusijos įvykdytą Danijos oro erdvės pažeidimą“.

J. Kofodas pridūrė, kad tai „visiškai nepriimtina ir ypač kelia nerimą dabartinėje situacijoje“, atsižvelgiant į Rusijos invaziją į Ukrainą ir didėjančią įtampą Maskvos ir NATO, kurios narė yra Danija, santykiuose.

Danijos gynybos vadovybės atstovas spaudai Henrikas Mortensenas sekmadienį patvirtino naujienų agentūrai AFP incidento faktą.

„Tai buvo žvalgybinis lėktuvas, kuris mūsų oro erdvėje buvo labai trumpą akimirką. Du danų naikintuvai F-16 nedelsiant įsikišo“, – pažymėjo H. Mortensenas ir pridūrė, kad tokie incidentai pasitaiko retai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.