Šiaurės Korėjai perėmus vadovavimą JT nusiginklavimo forumui, šalys reiškia protestą

Šiaurės Korėja, ketvirtadienį perėmusi vadovavimą Jungtinių Tautų Nusiginklavimo konferencijai Ženevoje, diplomatines vingrybes iškeitė į kovingą toną.

Šiaurės Korėjos vėliava.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Šiaurės Korėjos vėliava.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 8:00 AM

„Mano šalis tebekariauja su Jungtinėmis Valstijomis“, – pareiškė Pchenjano ambasadorius Han Tae-Songas.

Tuo metu maždaug 50 valstybių išreiškė pasipiktinimą, kad neprognozuojamai, branduolinį ginklą turinčiai Šiaurės Korėjai pavesta ateinančias tris savaites pirmininkauti svarbiausiam pasaulio daugiašaliam nusiginklavimo forumui.

Pirmininkavimą Nusiginklavimo konferencijai Šiaurės Korėja perėmė pagal 65 narių dešimtmečių senumo praktiką ir angliškų šalių pavadinimų abėcėlinę tvarką. Tačiau dešimtys nevyriausybinių organizacijų paragino šalis protestuoti ir nedalyvauti posėdžiuose.

Įspūdingo šalių atstovų išėjimo nebuvo, bet daug valstybių nusprendė atsiųsti tik žemesnio rango diplomatų, o tokios dalyvės kaip JAV, Europos Sąjunga, Didžioji Britanija, Australija ir Pietų Korėja pasinaudodamos proga griežtai įspėjo Pchenjaną dėl jo balistinių raketų bandymų ir numanomo rengimosi naujam branduoliniam bandymui – pirmam nuo 2017 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.