Irake netoli turkų bazės numušti du ginkluoti dronai

Irako šiaurėje penktadienį buvo numušti į ten esančią turkų karinę bazę nusitaikę du dronai, prie kurių buvo pritvirtinti sprogstamieji įtaisai, pranešė vietos meras.

Irake netoli turkų bazės numušti du ginkluoti dronai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Irake netoli turkų bazės numušti du ginkluoti dronai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2022, 3:20 PM

Incidentas įvyko padidėjus įtampai po devynių civilių irakiečių gyvybių pareikalavusio apšaudymo, dėl kurio kaltinama Turkija.

Turkų kariuomenė pastaruosius 25 metus laiko dešimtis priešakinių postų Irako šiauriniame autonominiame kurdų regione ir vykdo kampaniją prieš sukilėlius.

„Du dronai su bombomis, kurie šį rytą puolė turkų bazę Bamernės kaime, buvo numušti, niekas nenukentėjo“, – naujienų agentūrai AFP sakė kaimo meras Miranas Ismailas.

Atsakomybės už ataką kol kas niekas neprisiėmė, bet vienas proiranietiškas „Telegram“ kanalas, populiarus tarp proiranietiškų ginkluotų frakcijų Irake, gyrė „Irako pasipriešinimo“ veiksmą.

Trečiadienį per artilerijos smūgius vienam poilsiniam rajonui Kurdistane žuvo devyni civiliai, įskaitant moteris ir vaikus, o dar 23 žmonės buvo sužeisti.

Dauguma žuvusiųjų buvo turistai iš pietinių ir centrinių Irako regionų, atvykę į kalnuotą šalies šiaurę pasislėpti nuo vasaros karščių.

Irako ministras pirmininkas Mustafa al Kadhemi dėl šios atakos kaltino Turkiją ir įspėjo, kad Bagdadas pasilieka „teisę atsakyti“.

Tačiau Turkija savo atsakomybę neigia ir kaltina uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) sukilėlius.

Ši tragedija, kurią pasmerkė beveik visa šalies politinė klasė, sukėlė visuomenės pasipiktinimą ir išprovokavo piktas demonstracijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.