Žiniasklaida: Kinija plečia savo objektus branduoliniams bandymams

Kinija tikriausiai plečia savo objektus branduoliniams bandymams Sindziango uigūrų autonominiame rajone. Tai pirmadienį pranešė Japonijos laikraštis „Nikkei“.

​Kinija tikriausiai plečia savo objektus branduoliniams bandymams Sindziango uigūrų autonominiame rajone. Tai pirmadienį pranešė Japonijos laikraštis „Nikkei“.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Kinija tikriausiai plečia savo objektus branduoliniams bandymams Sindziango uigūrų autonominiame rajone. Tai pirmadienį pranešė Japonijos laikraštis „Nikkei“.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-01 08:31, atnaujinta 2022-08-01 08:32

Leidinys kartu su ekspertais išanalizavo rajono, esančio už 450 km nuo išdžiūvusio Lobnoro ežero pietrytinėje Kašgaro lygumos dalyje, palydovines nuotraukas.

Sprendžiant iš nuotraukų, Kinija, be kita ko, tiesia tunelį kalno šlaite. Darbų pobūdis byloja, kad jie atliekami horizontalia kryptimi. Ten pat nutiestos elektros perdavimo linijos, pastatytas statinys, tikriausiai skirtas sprogmenims laikyti, ir poligono vadavietė. Ekspertai teigia, kad poligoną kruopščiai saugo kariškiai.

Manoma, kad pasirengimas naujo tunelio statybai prasidėjo dar 2020 metų rudenį. „Nikkei“ taip pat pažymi, kad, sprendžiant iš pirkimų dokumentų, Sindziange, kur nėra atominių elektrinių, pastaraisiais metais padaugėjo valstybinių užsakymų įrangai, susijusiai su atominę pramone, apsauginiams kostiumams ir dozimetrams.

Iki šiol Kinija Lobnoro ežero rajone iš viso atliko penkis požeminius branduolinius bandymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.