Vokietijos naikintuvai pirmąkart išskrido į Indijos ir Ramiojo vandenyno regioną

Trylika Vokietijos karinių lėktuvų antradienį išskrido į Australiją, Berlynui siekiant stiprinti savo dalyvavimą Indijos ir Ramiojo vandenyno regione didėjant įtampai su Kinija.

​Trylika Vokietijos karinių lėktuvų antradienį išskrido į Australiją, Berlynui siekiant stiprinti savo dalyvavimą Indijos ir Ramiojo vandenyno regione didėjant įtampai su Kinija.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Trylika Vokietijos karinių lėktuvų antradienį išskrido į Australiją, Berlynui siekiant stiprinti savo dalyvavimą Indijos ir Ramiojo vandenyno regione didėjant įtampai su Kinija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 12:54 PM

Šeši naikintuvai „Eurofighter“ ir septyni kariniai transporto lėktuvai antradienį turėtų nusileisti Singapūre, o paskui išskristi į Australiją, dalyvaudami misijoje „Rapid Pacific 2022“.

Ši grupė dalyvaus mokymuose Australijoje ir Singapūre, vėliau aplankys Japoniją ir Pietų Korėją bei galiausiai sugrįš į Vokietiją, pranešė liutvafė – vokiečių karinės oro pajėgos.

Ši misija bus liutvafės debiutas Indijos ir Ramiojo vandenyno regione. Ji vyks tvyrant padidėjusiai įtampai tarp Pekino ir Vakarų, kai Kinija surengė dideles karines pratybas aplink Taivaną, reaguodama į anksčiau šį mėnesį įvykusį JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitą Taibėjuje.

Liutvafės misijos tikslas – „patikrinti sąveiką su sąjungininkais NATO viduje ir už jos ribų Indijos ir Ramiojo vandenyno regione“, sakoma Vokietijos kariuomenės pranešime.

Vokietija jau kurį laiką planavo padidinti savo dalyvavimą šiame regione ir pernai rugpjūtį pirmąkart per beveik 20 metų pasiuntė ten savo fregatą.

Šeši „Eurofighter“ ir apie 250 vokiečių karių Australijoje dalyvaus dvejuose mokymuose – „Pitch Black“ ir „Kakadu“.

Per šias pratybas bus imituojamos aviacijos operacijos prieš taikinius ore ir ant žemės, taip pat bus mokomasi ginti laivus iš oro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį