Etiopijos kariuomenė numušė lėktuvą, esą gabenusį ginklus sukilėliams

Etiopijos karinės oro pajėgos trečiadienį pranešė numušusios lėktuvą, esą skraidinusį ginklus Tigrėjaus liaudies išvadavimo fronto (TPLF) sukilėliams ir įsibrovusį į šalies oro erdvę iš Sudano, paskelbė valstybinė žiniasklaida.

Ginklai Etiopijoje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ginklai Etiopijoje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-24 17:52

„Lėktuvas, įskridęs iš Sudano ir pažeidęs mūsų oro erdvę... bei turėjęs aprūpinti ginklais teroro grupuotę, buvo numuštas mūsų didvyriškų oro pajėgų“, – valstybinė žiniasklaida citavo ginkluotųjų pajėgų generolą majorą Tesfaye Ayalew, bet nenurodė, kada šis incidentas įvyko.

Etiopijos valdžia aksčiau trečiadienį apkaltino Tigrėjaus regiono sukilėlius pradėjus naują puolimą prieš federalines pajėgas šalies šiaurėje, praėjus penkiems mėnesiams po paliaubų susitarimo, sustabdžiusio įnirtingiausius susirėmimus.

Karas atsinaujino abiem pusėms ne kartą apsikeitus kaltinimais dėl nepakankamų pastangų surengti derybas, kurios galėtų užbaigti prieš 21 mėnesį įsiplieskusį konfliktą.

TPLF pareiškė, kad vyriausybės pajėgos ir jų sąjungininkai anksti trečiadienį pradėjo „plataus masto“ puolimą pietų Tigrėjaus kryptimi.

Tačiau Vyriausybės komunikacijos tarnyba apkaltino TPLF pirmuoju smūgiu ir pareiškė, kad sukilėliai „sugriovė paliaubas“.

„Nepaisydama daugelio taikos galimybių, pateiktų Etiopijos vyriausybės, teroro grupuotės TPLF ginkluotas sparnas tęsia pastarojo meto provokacijas, šiandien 5 val. (vietos ir Lietuvos laiku) surengęs ataką“ rajone šalia Tigrėjaus regiono pietinės dalies, sakoma pranešime.

Nepriklausomai patikrinti prieštaringų nepavyko, nes galimybės apsilankyti Etiopijos šiaurėje ribojamos. Tačiau gauta pranešimų apie kautynės pietų Tigrėjuje – vietovėse, besiribojančiose su Amharos ir Afaro regionais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.