Pentagonas: Rusijai sunkiai sekasi rasti karių karui Ukrainoje

Rusijai sunkiai sekasi rasti daugiau karių karui Ukrainoje: žmonės paimami net iš kalėjimų, o daugelis naujokų yra vyresnio amžiaus, prastos formos ir nepakankamai apmokyti, pirmadienį pareiškė vienas aukšto rango JAV gynybos pareigūnas.

Rusijos kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusijos kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 9:30 AM

Su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs pareigūnas atkreipė dėmesį į praėjusį ketvirtadienį Rusijos prezidento Vladimiro Putino paskelbtą dekretą nuo kitų metų sausio padidinti šalies kariuomenės narių skaičių maždaug 10 proc. iki 1,15 mln. karių.

Prieš daugiau kaip šešis mėnesius įsiveržusi į Ukrainą Maskva patyrė didelių nesėkmių ir nuostolių, ir Pentagonas mano, kad „šios pastangos vargu ar bus sėkmingos, nes Rusija istoriškai nevykdė personalo ir karių skaičiaus tikslų“, sakė tas pareigūnas.

„Rusija jau pradėjo plėsti verbavimo pastangas“, – žurnalistams kalbėjo pareigūnas.

„Iš dalies tai pavyko padaryti panaikinus viršutinę amžiaus ribą naujokams, taip pat verbuojant kalinius“, – teigė Pentagono pareigūnas.

„Pastebėta, kad daugelis šių naujokų yra vyresnio amžiaus, prastos fizinės formos ir nepakankamai apmokyti“, – sakė jis.

Pasak pareigūno, Pentagonas padarė išvadą, kad iki metų pabaigos bet koks papildomas naujokų skaičius gali iš esmės nepadidinti bendros kovinės galios.

Jo teigimu, dar prieš karą Rusijos ginkluotosioms pajėgoms galėjo trūkti 150 000 karių iki nustatyto tikslo turėti jų milijoną.

JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas Colinas Kahlas anksčiau šį mėnesį pranešė, kad nuo karo pradžios vasario pabaigoje Ukrainoje žuvo arba buvo sužeista iki 80 000 rusų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.