Vakarų Krante užpuolikams apšaudžius Izraelio autobusą, sužeisti šeši kariai ir civilis

Užpuolikams palestiniečiams sekmadienį apšaudžius Izraelio autobusą okupuotame Vakarų Krante, buvo sužeisti šeši kariai, vienas iš jų – sunkiai, ir dar vienas civilis, pranešė kariuomenė.

​Užpuolikams sekmadienį apšaudžius Izraelio autobusą okupuotame Vakarų Krante, buvo sužeisti penki žmonės, pranešė medikai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Užpuolikams sekmadienį apšaudžius Izraelio autobusą okupuotame Vakarų Krante, buvo sužeisti penki žmonės, pranešė medikai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2022, 2:41 PM, atnaujinta Sep 4, 2022, 3:30 PM

Greitosios medicinos pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ (MDA) informavo, kad du žmonės dėl šautinių žaizdų išskraidinti į Rambamo ligoninę Izraelio Haifos mieste.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad sulaikė du palestiniečius, įtariamus vidurdienį įvykdžius ataką pagrindiniame Vakarų Kranto greitkelyje.

Autobusų vairuotojams atstovaujančios profsąjungos paskelbtoje nuotraukoje matyti, kad transporto priemonės priekinis stiklas nusėtas kulkų skylėmis.

Įtariamieji iš įvykio vietos pabėgo automobiliu, kuris netrukus po šaudymo užsiliepsnojo, rodo Izraelio žiniasklaidoje paskelbti stebėjimo kamerų įrašai. Vyrai išlipo iš degančio automobilio ir vėliau buvo sulaikyti. Neaišku, dėl ko užsidegė transporto priemonė.

Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas sakė, kad saugumo pajėgos „nedelsdamos ėmėsi paieškų ir sulaikė įtariamuosius dėl išpuolio“.

Incidentas įvyko 90-ojoje magistralėje, svarbiame kelyje, besidriekiančiame per Jordano slėnį Vakarų Krante. Palei šį kelią įsikūrusios žydų nausėdijos ir palestiniečių gyvenvietės.

Praėjusį mėnesį buvo apšaudytas autobusas Rytų Jeruzalėje; per tą incidentą buvo sužeisti aštuoni žmonės. Tarp nukentėjusiųjų buvo JAV piliečių.

Po kelias valandas trukusių gaudynių policija pranešė, kad įtariamasis pasidavė pats.

Vakarų Krantą ir Rytų Jeruzalę, kuriuos anksčiau kontroliavo Jordanija, Izraelis užėmė per 1967 metų Šešių dienų karą.

Izraelis Vakarų Kranto teritorijoje įkūrė dešimtis nausėdijų. Dauguma šalių šias gyvenvietes laiko neteisėtomis pagal tarptautinę teisę ir trukdančiomis taikai su palestiniečiais, kurie savo ruožtu nori, kad Vakarų Krantas sudarytų pagrindinę jų būsimos valstybės dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.