Per Kirgizijos ir Tadžikistano pajėgų susišaudymą pasienyje sužeisti keli pasieniečiai

Neramiame Tadžikistano ir Kirgizijos pasienyje trečiadienį kilus susirėmimams buvo sužeisti mažiausiai du kirgizų pasieniečiai, pranešė Biškekas.

Kirgizijos kariai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kirgizijos kariai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 4:22 PM

Beveik pusė 970 km ilgio šių Vidurio Azijos šalių bendros sienos tebėra ginčijama nuo Sovietų Sąjungos suirimo, o derybos šiuo klausimu buksuoja.

Biškeko teigimu, per naujausią smurto protrūkį Tadžikistano kariai apšaudė Kirgizijos pasienio patrulius šalia Bulak Bašio ir Pasky Aryko gyvenviečių pietvakariniame Bakteno regione.

Pasak Kirgizijos pasieniečių, Bulak Baši apylinkėse vienas kirgizų karys buvo sužeistas šrapneliu, o kitas patyrė „smegenų sukrėtimą“.

Anoniminį šaltinį citavęs tadžikų leidinys „Asia Plus“ savo ruožtu pranešė, kad vienas Tadžikistano pasienietis žuvo, o dar penki nukentėjo.

Vėliau Dušanbė apkaltino Kirgizijos pajėgas apšaudžius iš minosvaidžių ir kulkosvaidžių vieną iš jų pasienio postų, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Khovar“.

Tadžikistanas kol kas oficialiai nepatvirtino jokių savo nuostolių.

Abiejų šalių teigimu, šiuo metu vyksta derybos dėl padėties stabilizavimo.

Situacija Kirgizijos ir Tadžikistano pasienyje yra įtempta jau ilgą laiką: panašių susišaudymų įvyko ir per pastaruosius kelis mėnesius.

2021 metais per beprecedenčio masto abiejų šalių pajėgų susirėmimus žuvo 50 žmonių. Tuomet buvo nerimauta, kad gali kilti platesnis konfliktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.