Rusijos raketoms praskrodus šalies dangų – griežta Moldovos reakcija: planuoja įsigyti oro gynybos sistemų

Moldova ketina įsigyti oro gynybos sistemų. Tai antradienį per spaudos konferenciją pareiškė šalies parlamento pirmininkas Igoras Grosu, praneša portalas „Newsmaker“.

Moldovos vėliava.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Moldovos vėliava.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 5:18 PM

„Mes supratome, kad turime investuoti į mūsų gynybą. Pastarasis gynybos ministro pareiškimas rodo, jog Rusija, deja, neskuba pripažinti  to fakto, kad trys jos raketos pažeidė Moldovos oro erdvę. Mūsų tai nestebina. Tai tik stiprina mūsų ryžtą ieškoti galimybių, kurios mums leistų ne tik stebėti raketas ir orlaivius, pažeidžiančius mūsų oro erdvę, bet ir panaudoti sistemas, užkertančias tam kelią“, – sakė parlamento vadovas.

Anot I. Grosu, išlaidas oro gynybos sistemoms pirkti turėtų vertinti Gynybos ministerijos atstovai.

„Aš negaliu įvardyti skaičių. Kariškiai turi atlikti reikiamą vertinimą ir pasiūlyti sprendimą, kuris, be abejo, kainuos brangiai“, – pridūrė jis.

Anksčiau Moldovos gynybos ministras Anatolie Nosatîi pareiškė, jog Maskva iki šiol nepripažino, kad trys Rusijos raketos pažeidė Moldovos oro erdvę. Anot jo, „Rusija reikalauja pateikti daugiau detalių užuot pripažinusi pažeidimą“.

Kaip jau buvo pranešta, spalio 10 d. per intensyvų Ukrainos miestų apšaudymą trys Rusijos sparnuotosios raketos praskrido virš Moldovos teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.