Seulas: Šiaurės Korėja paleido 4 trumpojo nuotolio raketas į jūrą

Šiaurės Korėja paleido keturias trumpojo nuotolio balistines raketas į jūrą, šeštadienį pranešė Pietų Korėjos kariuomenė.

Seulas: Šiaurės Korėja paleido 4 trumpojo nuotolio raketas į jūrą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Seulas: Šiaurės Korėja paleido 4 trumpojo nuotolio raketas į jūrą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2022, 10:46 AM, atnaujinta Nov 5, 2022, 11:26 AM

Tai naujausias iš virtinės raketų paleidimų, šią savaitę surengtų Pchenjano.

Be kita ko, Šiaurės Korėja paleido tarpžemyninę balistinę raketą, kurios bandymas, anot Seulo, nebuvo sėkmingas, o viena raketa pirmą kartą nuo Korėjos karo pabaigos 1953 metais nusileido netoli Pietų Korėjos teritorinių vandenų.

Šie paleidimai įvyko Jungtinėms Valstijoms ir Pietų Korėjai surengus didžiausias iki šiol bendras oro pajėgų pratybas, kurias įsiutusi Šiaurės Korėja pavadino „agresyviomis ir provokuojančiomis“.

Pietų Korėjos kariuomenė užfiksavo raketų paleidimą „iš Tongrimo, Šiaurės Pjongano provincijos, į Vakarų jūrą šiandien apie 11 val. 32 min.–11 val. 59 min.“ vietos (4 val. 32 min.– val. 59 min. Lietuvos) laiku, sakoma šalies Jungtinio štabų vadų komiteto pareiškime, kuriame vartojamas kitas Geltonosios jūros pavadinimas.

Nustatyta, kad jos nuskriejo maždaug 130 km apie 20 km aukštyje, o jų greitis siekė apie 5 machus, priduriama pranešime. 5 machų greitis yra penkis kartus didesnis už garso greitį.

Jungtinis štabų vadų komitetas teigė, kad Pietų Korėjos ir JAV žvalgyba atlieka tolesnę šių paleidimų analizę.

Jungtinės Valstijos ir Pietų Korėja įspėjo, kad ši virtinė paleidimų gali baigtis Šiaurės Korėjos branduoliniu bandymu, ir, reaguodamos į tai, pratęsė oro pajėgų pratybas iki šeštadienio.

Bendros pratybos, pavadintos „Budri audra“ (angl. „Vigilant Storm“), iš pradžių buvo numatytos nuo pirmadienio iki penktadienio.

Protestuodamas prieš JAV ir Pietų Korėjos oro pajėgų pratybas, Pchenjanas suintensyvino raketų paleidimą. Tokios pratybos jau seniai siutina Šiaurės Korėją, kuri jas laiko invazijos repeticijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.