Per Izraelio smūgius žuvo du Sirijos kariai

Per Izraelio smūgius centrinėje Sirijos Chomso provincijoje sekmadienio vakarą žuvo du sirų režimo kariai ir dar trys buvo sužeisti, pranešė Sirijos valstybinė žiniasklaida.

​Per Izraelio smūgius centrinėje Sirijos Chomso provincijoje sekmadienio vakarą žuvo du sirų režimo kariai ir dar trys buvo sužeisti, pranešė Sirijos valstybinė žiniasklaida.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Per Izraelio smūgius centrinėje Sirijos Chomso provincijoje sekmadienio vakarą žuvo du sirų režimo kariai ir dar trys buvo sužeisti, pranešė Sirijos valstybinė žiniasklaida.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2022, 9:09 AM

Sirų priešlėktuvinė gynyba reagavo į „priešiškus taikinius virš pietrytinės Chomso provincijos“ ir perėmė „kelis iš jų“, pranešė oficialioji naujienų agentūra SANA.

Remdamasi kariuomenės šaltiniu, ji teigė, kad smūgiai pataikė į režimo kontroliuojamą Šairato oro pajėgų bazę, palikdama sužeistųjų bei materialinės žalos.

Sirijos valstybinė televizija parodė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip priešlėktuvinė gynyba perima „Izraelio agresijos raketas“.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė apie sprogimus Šairato oro bazės rajone ir teigė, kad buvo paleistos keturios raketos.

Šioje teritorijoje yra karinių objektų, kuriuos naudoja Sirijos prezidento Basharo al Assado režimas ir Irano remiamos grupuotės, įskaitant Libano šiitų judėjimą „Hezbollah“.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais žydų valstybė surengė šimtus antskrydžių kaimyninėje šalyje, taikydamasi į vyriausybės pozicijas, taip pat į Damaską remiančias proiranietiškas pajėgas ir „Hezbollah“ kovotojus.

Izraelio kariuomenė sekmadienį atsisakė komentuoti pranešimus apie smūgius.

Nors Izraelio atstovai retai komentuoja tokius išpuolius, jie ne kartą yra sakę, kad neleis savo nesutaikomam priešui Iranui ten įsitvirtinti.

Pasak Sirijos valstybinės žiniasklaidos, 2021 metų lapkričio 8 dieną per Izraelio smūgius į Šairato oro bazę buvo sužeisti du Sirijos režimo kariai.

Spalio pabaigoje per Izraelio smūgius į kelias pozicijas netoli Damasko žuvo keturi proiranietiški kovotojai, teigė SOHR, kuri remiasi plačiu šaltinių Sirijoje tinklu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.