R. Sunakas: JK, atsižvelgdama į Rusijos keliamą grėsmę, statys dar penkis karo laivus

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishis Sunakas antradienį paskelbė apie dar penkių karo laivų statybą, tačiau atsisakė įsipareigoti padidinti išlaidas gynybai iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

​Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 12:13 PM

R. Sunakas dalyvauja Indonezijoje, Balyje, vykstančiame G20 aukščiausiojo lygio susitikime, kuriame dominuoja Rusijos invazijos į Ukrainą padariniai.

JK, imdamasi veiksmų siekdama stiprinti savo saugumą didėjant grėsmėms iš Maskvos, R. Sunakas paskelbė, kad su gynybos pramonės gamintoju „BAE Systems“ pasirašyta 4,2 mlrd. svarų sterlingų (4,9 mlrd. JAV dolerių) vertės sutartis dėl dar penkių 26 tipo fregatų statybos Karališkajam kariniam jūrų laivynui, be trijų jau statomų.

Premjeras sakė: „Rusijos veiksmai kelia pavojų mums visiems. Suteikdami Ukrainos žmonėms reikalingą paramą, mes taip pat pasitelkiame Jungtinės Karalystės kompetenciją, kad apsaugotume save ir savo sąjungininkus. Tai apima ir naujos kartos britiškų karo laivų kūrimą“.

Fregatų, skirtų kovoti prieš povandeninius laivus, statybos programa išplėsta po išpuolių prieš „Nord Stream“ dujotiekius, dėl kurių kaltinamas Kremlius.

Naujieji laivai pakeis 12 atitarnavusių 23 tipo fregatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.