Izraelis smogė Gazos Ruožui, iš jo paleidus raketą

Izraeliečių oro pajėgos pranešė praėjusią naktį sudavusios smūgių islamistų judėjimo „Hamas“ objektams Gazos Ruože, iš šio palestiniečių anklavo paleidus raketą Izraelio teritorijos link.

Izraelio kariai.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
Izraelio kariai.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2022, 9:23 AM

Šeštadienį vakare izraeliečių kariuomenė pranešė, kad iš Gazos Ruožo Izraelio link buvo paleista raketa – pirma po mėnesio pertraukos.

Ataka įvykdyta vienai didžiųjų ginkluotų Gazos Ruožo frakcijų – „Islamo džihadui“ – pagrasinus keršyti Izraelio kariams po to, kai ketvirtadienį Vakarų Kranto Džanino mieste buvo nukauti du grupuotės lyderiai.

„Reaguodami į raketą, paleistą Izraelio teritorijos link, Izraelio gynybos pajėgų naikintuvai praėjusią naktį taikėsi į ginklų gamybos objektą, priklausantį teroristinei organizacijai „Hamas“, – sakoma Izraelio kariuomenės pareiškime.

Tame objekte „gaminama dauguma organizacijos raketų Gazos Ruože“, nurodė kariuomenė.

Ji taip pat pranešė smogusi „Hamas“ teroristiniam tuneliui Gazos Ruožo pietuose“.

Po kelių valandų kariuomenė paskelbė, kad taikėsi į vieną „Hamas“ karinį postą, reaguodama į izraeliečių karo lėktuvų apšaudymą iš Gazos Ruožo.

„Hamas“ ginkluotasis sparnas nurodė, kad per izraeliečių antskrydžius panaudojo priešlėktuvines raketas.

Suintensyvėjus smurtui okupuotame Vakarų Krante, Izraelis sulaukia tarptautinės kritikos dėl letalios jėgos naudojimo prieš civilius palestiniečius. Šiemet smurtas Izraelyje ir Vakarų Krante, įskaitant aneksuotą Rytų Jeruzalę, nusinešė mažiausiai 145 palestiniečių ir 26 izraeliečių gyvybes – daugiausiai nuo 2015 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.