Lenkiją pasieks pirmieji K2 tankai ir K9 haubicos iš Pietų Korėjos

Antradienį Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ir gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas dalyvaus ceremonijoje Gdynės uostamiestyje, per kurią Lenkija priims pirmuosius Pietų Korėjos tankus K2 ir haubicas K9 šalies ginkluotosioms pajėgoms.

Pietų Korėjos kariuomenės tankai K2 šaudo per kovinio šaudymo pratybas, vykstančias parodoje „Defense Expo Korea“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pietų Korėjos kariuomenės tankai K2 šaudo per kovinio šaudymo pratybas, vykstančias parodoje „Defense Expo Korea“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2022, 9:53 AM

Pranešime spaudai Lenkijos gynybos ministerija atkreipė dėmesį į tai, kad Lenkijos kariuomenė nuosekliai stengiasi sustiprinti savo karinį potencialą naudodama Korėjos technologijas.

„Šių metų liepą su „Hyundai Rotem“ buvo sudaryta preliminarioji sutartis pirkti iš viso 1000 tankų K2“, – pranešė ministerija ir pridūrė, kad sandoris, be kitų elementų, apima ir techninės bei inžinerinės pagalbos mašinas, mokymų ir logistikos paketą, taip pat amunicijos atsargas.

Be to, pasak ministerijos, „pagrindų sutartis, sudaryta su „Hanwha Defense“, numato iš viso 672 savaeigių haubicų įsigijimą“. „Šių metų rugpjūčio pabaigoje buvo sudarytos sutartys dėl pirmųjų 180 tankų K2 įsigijimo iš Korėjos 2022–2025 m. ir 212 savaeigių haubicų K9 įsigijimo 2022–2026 m.“, – sakoma ministerijos pranešime.

Taip pat pagal vėlesnę šių metų spalio 29 d. pasirašytą preliminarią sutartį dėl K239 „Chunmoo“ daugkartinių raketų paleidimo sistemų įsigijimo pirmieji 18 paleidimo įrenginių, integruotų su Lenkijos JELCZ transporto priemonėmis, taip pat ir amunicija, bus pristatyti Lenkijai jau 2023 metais.

„Tai padidins Lenkijos gynybos pramonės pajėgumus (...) daugelį šių ginklų sistemų komponentų tieks Lenkijos gynybos pramonė“, – teigia Gynybos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?