Pietų Korėjos kariuomenė atsiprašė už tai, kad nenumušė Šiaurės Korėjos dronų

Pietų Korėjos kariuomenė antradienį atsiprašė už tai, kad nesugebėjo numušti penkių Šiaurės Korėjos dronų, kirtusių bendrą sieną, po to, kai sulaukė nemažai kritikos dėl savo nepakankamos parengties.

Pietų Korėjos prezidentas Jun Sukjolas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Pietų Korėjos prezidentas Jun Sukjolas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 11:19 AM, atnaujinta Dec 27, 2022, 1:06 PM

Reaguodamas į pirmadienio incidentą Seulas paleido įspėjamuosius šūvius ir dislokavo naikintuvus bei kovinius sraigtasparnius, kad numuštų dronus, kurių vienas praskriejo netoli Pietų Korėjos sostinės.

„Vakar į Pietų Korėjos oro erdvę įsiveržė penki bepiločiai orlaiviai, kuriuos mūsų kariuomenė aptiko ir sekė, tačiau atsiprašome, kad nesugebėjome jų numušti“, – teigiama Jungtinio štabų vadų komiteto (JCS) išplatintame pranešime.

Pranešama, kad, nepaisant penkias valandas trukusios paieškos operacijos, visi bepiločiai orlaiviai tikriausiai grįžo į Šiaurės Korėją.

JCS pripažino, kad nors kariuomenė gali neutralizuoti „realią grėsmę keliančius atakos dronus“, jos gebėjimas aptikti mažesnius šnipinėjimo bepiločius orlaivius ir jiems smogti yra ribotas.

„Dėl to nepakankama kariuomenės parengtis sukėlė didelį visuomenės susirūpinimą“, – teigiama pranešime.

Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas antradienį vykusiame vyriausybės posėdyje sakė, kad šis incidentas parodė, jog kariuomenei „labai trūksta“ pasirengimo.

Jis taip pat nurodė paspartinti planus įkurti bepiločių orlaivių padalinį, kuris vykdytų svarbiausių Šiaurės Korėjos karinių objektų stebėjimą ir žvalgybos operacijas.

Plane numatyta pasitelkti pažangius radarais nesusekamus („stealth“) bepiločius orlaivius.

Tai buvo pirmas kartas po daugelio metų, kai Šiaurės Korėjos bepiločiai orlaiviai įskrido į Pietų Korėjos oro erdvę, o Pchenjanas neseniai atliko daugybę sankcijas pažeidžiančių ginklų bandymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.