Per Izraelio operaciją Vakarų Krante žuvo du palestiniečiai

Per reidą Vakarų Krante pirmadienį Izraelio kariuomenė nužudė du palestiniečius, kariams nugriovus dviejų palestiniečių, kaltinamų Izraelio kareivio nužudymu, namus, pranešė palestiniečių pareigūnai.

 Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-02 10:03

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per Izraelio kariuomenės reidą Džanine žuvo „22 metų Mohammadas Sameras Hoshieh, pašautas į krūtinę, ir 25 metų Fuadas Mohammadas Abedas, pašautas į pilvą ir šlaunį“.

Izraelio kareiviai įžengė į Kafr Dano kaimą Džanine, „kad nugriautų užpuolikų, dalyvavusių šaudyme prie Gilboa perėjos, per kurį buvo nužudytas majoras Baras Falah, gyvenamąsias vietas“, pranešė Izraelio kariuomenė.

Kariuomenė iš karto nepateikė jokių komentarų apie žuvusiuosius.

B. Falah buvo nužudytas 2022 metų rugsėjį per susirėmimus su ginkluotais palestiniečių užpuolikais prie patikros posto tarp Izraelio ir okupuoto Vakarų Kranto.

Po to, kai jis buvo nužudytas, atsakomybę už majoro mirtį prisiėmė palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso pasaulietiško judėjimo „Fatah“ ginkluotasis sparnas „Al Aksos kankinių brigados“.

Per vėlesnį Izraelio kariuomenės reidą žuvo septyniolikmetis palestinietis Uday Salah, kurį „nužudė kulka į galvą“.

Tuo metu Izraelio kariuomenė pranešė, kad kariai „žymi žemėlapyje majorą Barą Falah nužudžiusių teroristų namus ir areštuoja įtariamuosius visame Vakarų Krante“.

Izraelis reguliariai griauna asmenų, kuriuos kaltina dėl išpuolių prieš izraeliečius, namus.

Žmogaus teisių aktyvistai teigia, kad Izraelio politika griauti įtariamų užpuolikų namus prilygsta kolektyvinei bausmei, nes tie, kurie nėra kovotojai, įskaitant vaikus, gali likti be namų.

Tačiau Izraelis teigia, kad ši praktika veiksmingai atgraso kai kuriuos palestiniečius nuo išpuolių.

Šie du mirties atvejai yra pirmieji Vakarų Krante 2023-iaisiais.

Jungtinių Tautų duomenimis, 2022-ieji buvo daugiausiai aukų pareikalavę metai nuo 2002–2005 metų sukilimo, vadinamo Antrąja intifada, – pernai Izraelyje ir Vakarų Krante, įskaitant Izraelio aneksuotą Rytų Jeruzalę, žuvo mažiausiai 150 palestiniečių ir 26 izraeliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.