Izraelio pajėgos Vakarų Krante nužudė palestiniečių paauglį

Izraelio kariuomenė ketvirtadienį nužudė palestiniečių paauglį Vakarų Kranto Nabluso mieste, kur kilo ginkluoti susirėmimai tarp kovotojų ir Izraelio pajėgų, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.

Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2023, 9:33 AM

Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad „16-metis Ameras Abu Zeitounas žuvo nuo kulkos į galvą, kurią šiandien auštant per agresiją Nabluso mieste paleido okupaciniai (Izraelio) kariai“.

Izraelio kariuomenė iš karto neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti šią naktinę operaciją.

Vietos palestiniečių kovotojų grupuotė „Liūtų urvas“ savo pareiškime nurodė, kad jos kovotojai dalyvavo naktiniuose susirėmimuose Balatos pabėgėlių stovykloje Nabluso mieste.

A. A. Zeitounas yra ketvirtas palestinietis, kurį nuo metų pradžios Vakarų Krante nužudė Izraelio pajėgos.

Antradienį Betliejuje žuvo 15-metis Adamas Essamas Shakeras Ayyadas, Izraeliui teigiant, kad jų pajėgos šaudė į žmones, mėtančius akmenis ir Molotovo kokteilius.

Gruodį Jungtinės Tautos pranešė, kad 2022 metai Vakarų Krante buvo daugiausiai aukų pareikalavę metai nuo tada, kai 2005-aisiais buvo pradėtas registruoti aukų skaičius, iš viso buvus nužudytiems daugiau kaip 150 palestiniečių.

Praėjusią savaitę inauguruota dešiniojo sparno vyriausybė, kuriai vadovauja Benjaminas Netanyahu, sukėlė baimę, kad nuo 1967 metų Šešių dienų karo Izraelio okupuotose palestiniečių teritorijoje gali padaugėti karinių veiksmų.

Du B. Netanyahu kraštutinių dešiniųjų koalicijos partneriai, kurie praeityje yra išsakę kurstytojiškų pastabų apie palestiniečius, perėmė itin svarbius įgaliojimus, susijusius su Vakarų Krantu.

Bezalelis Smotrichas yra atsakingas už Izraelio nausėdijų politiką šioje teritorijoje, o Itamaras Ben-Gviras eina nacionalinio saugumo ministro pareigas ir vadovauja šioje teritorijoje veikiančioms pasienio policijos pajėgoms.

Jie pradėjo eiti pareigas baigiantis metams, per kuriuos, AFP duomenimis, Izraelyje ir palestiniečių teritorijose žuvo mažiausiai 26 izraeliečiai ir 230 palestiniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.