Per Izraelio reidus Vakarų Krante žuvo trys palestiniečiai

Izraelio kareiviai per reidus okupuotame Vakarų Krante ketvirtadienį nužudė tris palestiniečius. 41 metų vyras ryte buvo nušautas Kalandijoje netoli Ramalos miesto, pranešė palestiniečių Sveikatos ministerija. Izraelio pajėgų duomenimis, per reidą šioje vietovėje į karius, be kita ko, buvo svaidomi akmenys. Kareiviai tada pradėjo šaudyti. Suimti šeši įtariamieji.

Vakarų krantas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Vakarų krantas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-13 11:21

Be to, popietę, anot palestiniečių Sveikatos ministerijos, netoli Dženino miesto šūviu į galvą buvo nužudytas 25 metų vyras. Vakare nuo šautinių sužalojimų mirė 19 metų palestinietis.

Izraelio pajėgų duomenimis, kariai atvyko į Dženiną suimti ieškomo palestiniečio, kuris įtariamas planavęs išpuolius. Šiam sprunkant, šauta į jį ir dar vieną palestinietį. Per sulaikymo operaciją, be to, esą šaudyta į karius, jie taip pat apmėtyti akmenimis. Tada kareiviai vėl atsakė ugnimi. Dženinas yra vienas radikalių palestiniečių bastionų.

Padėtis Vakarų Krante jau kelis mėnesius labai įtempta. Nuo serijos išpuolių praėjusiais metais Izraelio kariuomenė čia aktyviau rengia reidus. Per juos vis neišvengiama mirtinų konfrontacijų. Šiais metais per Izraelio karines operacijas arba savo pačių išpuolius jau žuvo aštuoni palestiniečiai. Pernai žuvusiųjų buvo 172 – daugiausiai nuo 2006 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.