Vašingtonas su Vakarų sąjungininkais aptars galimybę Ukrainą aprūpinti naikintuvais F-16

Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno administracija „nuodugniai aptars“ su Vakarų sąjungininkais galimybę Ukrainai tiekti naikintuvus F-16.

Naikintuvai F-16.<br>IMAGO/ANE Edition/Scanpix nuotr.
Naikintuvai F-16.<br>IMAGO/ANE Edition/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2023, 4:09 PM

Pasak JAV kabelinės televizijos tinklo MSNBC, J. Bideno nacionalinio saugumo patarėjo pavaduotojas Jonathanas Fineris pareiškė, jog Jungtinės Valstijos „nieko neatmeta“.

„Mes labai išsamiai tai aptarsime [su sąjungininkais]“, – sakė jis.

Anot J. Finerio, Vašingtonas neatmeta galimybės tiekti „kokias nors konkrečias ginklų sistemas Ukrainai“, o karinė pagalba gynybos pajėgoms tiekiama „pagal jų poreikius, atsižvelgiant į ukrainiečių kovos etapus“.

Kiek anksčiau JAV gynybos departamentas taip pat pakomentavo situaciją dėl F-16 perdavimo Ukrainos karinėms oro pajėgoms, pabrėždamas, kad „tikrai neketiname nieko atmesti“.

Kaip praneša leidinys „Politico“, Ukrainos valdžia, gavusi kovinių tankų, pageidauja vakarietiškų naikintuvų ir viliasi jų gauti, tikėdamasi Baltijos šalių paramos šiuo klausimu.

Tuo tarpu Slovakijos valdžios institucijos pareiškė, kad yra pasirengusios aptarti naikintuvų MiG-29 tiekimo Ukrainai klausimą.

Ukrainos karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ihnatas teigė, kad jau yra žinoma, kokio tipo orlaivių gaus Ukraina, ir per kiek laiko bus apmokytas personalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.