Šiaurės Korėja žada „išplėsti ir suintensyvinti“ karines pratybas

Šiaurės Korėjos aukščiausi kariuomenės pareigūnai skelbia, kad išplės ir suintensyvins karines pratybas, kad užtikrintų pasirengimą karui, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida prieš didžiulį paradą.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pirmininkauja kariniam susitikimui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pirmininkauja kariniam susitikimui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 9:27 AM, atnaujinta Feb 9, 2023, 12:34 PM

Šis pažadas buvo duotas pirmadienį per lyderio Kim Jong Un vadovaujamą posėdį, po to, kai praėjusią savaitę Pietų Korėja ir JAV surengė bendras oro pajėgų pratybas.

Svarbiausias darbotvarkės klausimas buvo „nuolat plėsti ir intensyvinti (Korėjos liaudies armijos) operacijas ir kovines pratybas... ryžtingai tobulinant pasirengimą karui“, nurodė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra.

Šiaurės Korėjos centrinės karinės komisijos posėdis surengtas tuo metu, kai komercinių palydovų vaizdai rodo, kad Pchenjane vyksta „plataus masto pasirengimas paradui“ prieš šį mėnesį vyksiančias svarbias valstybines šventes.

Trečiadienį Šiaurės Korėja mini savo ginkluotųjų pajėgų įkūrimo metines, o vasario 16-ąją – „Švytinčios žvaigždės dieną“. Pastaroji diena yra Kim Jong Iro, šalies įkūrėjo Kim Ir Seno sūnaus ir Kim Jong Uno tėvo, gimtadienis.

Seulas ir Vašingtonas po metus trukusių sankcijas pažeidžiančių ginklų bandymų ėmėsi plėsti bendras karines pratybas, taip sukeldami Pchenjano pyktį, nes šis jas laiko invazijos repeticijomis.

Praėjusią savaitę saugumo sąjungininkės surengė bendras oro pajėgų pratybas, kuriose dalyvavo strateginiai bombonešiai ir radarams nematomi naikintuvai, todėl Pchenjanas perspėjo, kad tokios pratybos gali „įžiebti atvirą susirėmimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.