Daugiau nei 6 tūkst. JAV karių dalyvauja karinėse pratybose Tailande

Tūkstančiai JAV karių dalyvauja penktadienį prasidėjusiose bendrose su Tailandu ir Pietų Korėja karinėse pratybose, vienose didžiausių, kasmet rengiamų Azijoje.

Kovo 3 d., Tailando kariai išsilaipina paplūdimyje per bendras JAV ir Tailando karines pratybas „Cobra Gold“ Hat Jao paplūdimyje Čonburio provincijoje, Tailando rytuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kovo 3 d., Tailando kariai išsilaipina paplūdimyje per bendras JAV ir Tailando karines pratybas „Cobra Gold“ Hat Jao paplūdimyje Čonburio provincijoje, Tailando rytuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2023, 2:29 PM

Pratybos „Auksinė kobra“ („Cobra Gold“ ) vyksta jau 42-uosius metus, jose dalyvauja tūkstančiai karių iš JAV, Tailando ir kitų šalių. Vašingtonas siekia stiprinti karinius aljansus regione vis didėjančios Kinijos galios akivaizdoje.

Amerikos, Tailando ir Pietų Korėjos kariai surengė bendrą operaciją sausumoje ir vandenyje prie karinio jūrų laivyno bazės šalies rytuose.

Kelias dienas vyksiančiose pratybose ore, sausumoje ir jūroje taip pat dalyvaus Singapūro, Indonezijos, Malaizijos, Pietų Korėjos ir Japonijos kariškiai, bus rengiami išgyvenimo džiunglėse kursai.

JAV kontingentą sudaro maždaug 6 tūkst. JAV karių, daugiau nei keturis kartus daugiau nei 2022 metais.

Praėjusį mėnesį Jungtinės Valstijos ir Filipinai susitarė atnaujinti bendrą patruliavimą ginčijamoje Pietų Kinijos jūroje, Manila leido JAV kariams naudotis dar keturiomis karinėmis bazėmis Filipinuose.

Seulas ir Vašingtonas taip pat neseniai sustiprino bendras karines pratybas, reaguodami į Šiaurės Korėjos vykdomus ginklų bandymus, dėl kurių šaliai taikomos sankcijos. Įtūžęs Pchenjanas tokias bendras pratybas vertina kaip repeticiją invazijai.

„Kartu treniruotis labai svarbu (...) kad pažintume vienas kitą, jei regione kiltų įtampa“, – sakė Tailando karališkojo laivyno vadas Cherngchai Chomcherngpatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.