Ir Čekiją domina „Leopard 2“ tankai iš Šveicarijos

Po Vokietijos ir Čekija reiškia susidomėjimą senais „Leopard 2“ tankais iš Šveicarijos. Tai pirmadienį stočiai SFR pareiškė Šveicarijos gynybos ministrė Viola Amherd.

Šveicarijos kariuomenės kariai tanke „Leopard 2“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šveicarijos kariuomenės kariai tanke „Leopard 2“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2023, 10:54 AM

Kiek tankų norėtų Čekija, ji nepasakė. Šveicarija po atitinkamo parlamento sprendimo yra pasirengusi perleisti tam tikrą skaičių tankų, pridūrė ministrė, turėdama omenyje Vokietijos ir Šveicarijos paklausimus.

Čekijos gynybos ministerijos atstovas agentūrai AFP sakė, kad „nediskutuojama dėl tankų iš Šveicarijos pirkimo“. „Tačiau jei Šveicarija norėtų mums perduoti „Leopard 2“ kaip atlygį už mūsų paramą Ukrainai, mes tikrai neprieštarautume“, – kalbėjo jis.

Šveicarijos kariuomenė turi 134 eksploatuojamas tankus „Leopard 2“ ir 96, kurie šiuo metu neeksploatuojami. Tankai reguliariai testuojami, tačiau nebuvo modernizuoti.

Remiantis Šveicarijos įstatymais, gali būti perduodama tik nebenaudojama ginkluotė. Ar įrangą pripažinti nebenaudojama, sprendžia parlamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.