Valstybinė žiniasklaida: Šiaurės Korėja paleido raketas iš povandeninio laivo

Savaitgalį Šiaurės Korėja paleido dvi raketas iš povandeninio laivo Rytų jūroje, dar vadinamoje Japonijos jūra, pirmadienį pranešė Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida.

Savaitgalį Šiaurės Korėja paleido dvi raketas iš povandeninio laivo Rytų jūroje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Savaitgalį Šiaurės Korėja paleido dvi raketas iš povandeninio laivo Rytų jūroje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2023, 12:10 PM

Valstybės kontroliuojama KCNA pranešė, kad sekmadienio rytą iš povandeninio laivo „8.24 Yongung“ buvo paleistos dvi „strateginės sparnuotosios raketos“.

Povandeninis laivas buvo vandenyse prie Kiongfo įlankos ir „tiksliai pataikė į iš anksto nustatytą taikinį“ Rytų jūroje, raketa per daugiau nei dvi valandas nuskriejo1500 kilometrų „aštuoneto formos skrydžio orbitomis“, pranešė KCNA.

Nuo praėjusių metų įtampa Korėjos pusiasalyje vėl gerokai išaugo. Šiaurės Korėja vis dažniau bando branduolines raketas, nepaisydama tai draudžiančių Jungtinių Tautų rezoliucijų.

JAV ir Pietų Korėja atnaujino plataus masto bendras karines pratybas. Siekdamos atgrasyti Šiaurės Korėją, JAV dislokavo Pietų Korėjoje 28 500 karių. Pietų Korėją, kaip ir Japoniją, saugo JAV branduolinis skėtis, nė viena šių Azijos šalių neturi savo branduolinių ginklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.