Užfiksavo Ukrainos „Bayraktar“ ir rusų naikintuvo susitikimą danguje: pamanė, kad tai JAV dronas

Užfiksuotas incidentas virš Juodosios jūros, kai Rusijos naikintuvas Su-27 susidūrė su Ukrainos žvalgybiniu dronu „Bayraktar TB-2“.

Incidentas virš Juodosios jūros, kai Rusijos naikintuvas Su-27 susidūrė su amerikiečių žvalgybiniu dronu MQ-9 Reaper.<br>Stop kadras.
Incidentas virš Juodosios jūros, kai Rusijos naikintuvas Su-27 susidūrė su amerikiečių žvalgybiniu dronu MQ-9 Reaper.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2023, 7:02 AM, atnaujinta Mar 20, 2023, 8:48 AM

Vaizdo įrašą socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė stebėsenos grupė „Ukraine Weapons Tracker“.

„Visi girdėjo apie neseniai įvykusį incidentą su MQ-9, tačiau turime naujausią vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Rusijos naikintuvas nesėkmingai bando numušti daug lengvesnį „Bayraktar TB-2“ virš Juodosios jūros prie Krymo krantų, panašiai naudodamas reaktyvinę srovę“, – sakoma jos pranešime.

Ant drono sparnų aiškiai matyti Ukrainos oro pajėgų atpažinimo ženklai, todėl ne visai aišku, kodėl Rusijos naikintuvas nepanaudojo ginklų.

Grupės teigimu, galima daryti prielaidą, kad šio incidento metu Rusijos pilotas klaidingai atpažino taikinį kaip amerikiečių droną ir bijojo atidengti ugnį, kad nesukeltų karinio incidento su JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.