Rusijoje – karinės technikos deficitas: ištraukė sovietinius tankus, senesnius už V. Putiną

Karo Ukrainoje stebėtojų grupė „Conflict Intelligence Team“ savo „Telegram“ kanale pasidalijo karinės įrangos iš Tolimųjų Rytų nuotraukomis. Grupė nurodo, kad traukiniu link fronto pajudėjo sovietiniai T-54/55 tankai.

Rusų tankas T-54.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusų tankas T-54.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 5:46 PM

Pirmąsias T-54 modifikacijas sovietų kariuomenė priėmė į savo ginkluotę dar 1940-ųjų antroje pusėje, o T-55 – 1958-aisiais. Net ir pasenęs tankas gali būti naudingesnis už jokį tanką, tačiau manome, kad pagrindiniai šių modelių trūkumai yra tai, kad juose nėra tolimačių ir balistinių skaičiuotuvų (jau nekalbant apie ugnies valdymo sistemą), primityvūs taikikliai ir (T-54 atveju) neišbaigtas ginklo stabilizavimas.

Įdomu tai, kad T-54 tankai senesni nei pats Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, gimęs 1952 m.

Šis ešelonas neseniai išvyko iš Arsenjevo, Primorsko krašte, kur įsikūrusi 1295-oji centrinė tankų rezervo ir saugojimo bazė.

Anksčiau jau grupė yra užfiksavusi technikos išsiuntimą iš Arsenjevo: pavyzdžiui, spalio mėnesį Jekaterinburge buvo nufilmuotas traukinys su tankais T-62M(B).

Pažymėtina, kad tankų T-62 išsiuntimo ir naudojimo įrodymai okupantų ginkluotosiose pajėgose dabartinės invazijos metu fiksuojami nuo vasaros, tačiau tankų T-54/55 išvežimas iš saugyklų užfiksuotas pirmą kartą.

Stebėtojų grupės teigimu, sunku įvardyti galimus šių tankų panaudojimo būdus, tačiau bet kuriuo atveju, tai aiškiai rodo rimtą Rusijos ginkluotųjų pajėgų aprūpinimo šarvuota technika problemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.