Lenkija didins šaudmenų gamybą

Lenkija didins šaudmenų gamybos pajėgumus, kad kompensuotų trūkumą, susijusį su tiekimais Ukrainai, pranešė šalies ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

ES vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas kalba per spaudos konferenciją su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu po vizito šaudmenų gamykloje Nova Deboje (Lenkija).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
ES vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas kalba per spaudos konferenciją su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu po vizito šaudmenų gamykloje Nova Deboje (Lenkija).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 10:23 AM

M.Morawieckis, gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas ir Europos Sąjungos (ES) vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas pirmadienį lankėsi šaudmenų gamybos įmonėje „Zaklady Metalowe Dezamet“ pietryčių Lenkijos Nova Debos miestelyje. Per spaudos konferenciją M.Morawieckis pareiškė, kad Europai ir galbūt net NATO trūksta šaudmenų.

„Šiandien norime papildyti savo atsargas, tai mūsų pirmučiausias tikslas“, – sakė jis.

Pasak M.Morawieckio, Lenkija nori, kad jos šaudmenų gamintojos – „Dezamet“ ir kitos gamyklos, kurios bus pastatytos arba bus didinami jų pajėgumai, – galėtų pagaminti tiek šaudmenų, kiek reikia Lenkijai.

Lenkijos premjeras sakė, kad Rusija kasdien iššauna nuo 20 tūkst. iki 50 tūkst sviedinių, o Ukraina atsako 2000–6000 šūvių, bet „šaudo tiksliau“.

„Todėl mūsų tikslas yra papildyti atsargas ir sukurti tokius pajėgumus, kad Lenkija būtų dar saugesnė, o taip pat galėtų būti amunicijos tiekėja“ kitoms šalims, sakė M.Morawieckis.

M.Morawieckis pridūrė, kad Lenkija „labai kompetentinga gaminti ginklus ir šaudmenis“ ir galės padidinti gamybą panaudodama Europos pinigus. Anksčiau M.Morawieckis sakė, kad ginklų gamybai Lenkija gaus iš ES taikos fondo šimtus milijonų eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.