Seulas: Šiaurės Korėja pasirengusi bet kada atlikti branduolinio ginklo bandymą

Šiaurės Korėja yra pasirengusi „bet kada“ atlikti branduolinio ginklo bandymą. Tai pareiškė Pietų Korėjos gynybos ministras Lee Jong-supas, praneša naujienų agentūra „Yonhap“.

Kim Jong Unas apžiūri branduolines kovines galvutes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kim Jong Unas apžiūri branduolines kovines galvutes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 3:02 PM

„(Šiaurės Korėja) jau baigė pasirengimą septintajam branduoliniam bandymui ir gali bet kada jį atlikti“, – sakė ministras ketvirtadienį per Nacionalinės Asamblėjos Gynybos komiteto posėdį.

Anot Lee Jong-supo, Šiaurės Korėjos branduolinis bandymas, jei jis įvyks, gali būti „paskutinis technologinis patikrinimas“, reikalingas masinei branduolinių kovinių galvučių gamybai ir jų operatyviniam dislokavimui.

Komitetui pateiktame ministerijos pranešime taip pat pažymima, jog Pietų Korėja ir JAV parengė bendras karines priemones, siekdamos reaguoti į galimą Šiaurės Korėjos branduolinį bandymą ir parodyti „tvirtą“ savo sąjungos ryžtą.

Šiaurės Korėjos balistinių raketų ir branduolinės ginkluotės kūrimo programas draudžia JT Saugumo Tarybos rezoliucijos. Tačiau Pchenjanas teigia, kad ginklų kūrimas yra būtinas siekiant duoti atkirtį Vašingtono ir jo sąjungininkų „priešiškai politikai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.