Taikos ženklai: Saudo Arabija ir hučių sukilėliai apsikeitė belaisviais

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimas paskelbė, kad Saudo Arabijos vadovaujama karinė koalicija ir Irano remiami hučių sukilėliai šeštadienį apsikeitė karo belaisviais, praneša AFP.

Išlaisvinti kaliniai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Išlaisvinti kaliniai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2023, 12:18 PM

Pastarosiomis dienomis buvo organizuoti skrydžiai tarp Saudo Arabijos ir hučių kontroliuojamos teritorijos Jemene. Per kelias dienas apsikeista beveik 900 karo belaisvių. Tai taikos derybų dalis, kurios, tikimasi, leis užbaigti Jemene aštuonis metus vykstantį karą.

Šeštadienio rytą iš Saudo Arabijos Abhos miesto į Jemeno sostinę Saną atskrido lėktuvas su 120 hučių sukilėlių. Tuo meto iš Sanos išskrido lėktuvas su 20 belaisvių, tarp kurių 16 Saudo Arabijos ir 3 Sudano piliečiai. Sudanas yra viena iš Saudo Arabijos vadovaujamos karinės koalicijos narių, siuntusių savo karius.

Be to, dar 100 hučių turėjo grįžti į Saną iš Mokos miesto Raudonosios jūros pakrantėje, kurį kontroliuoja karinės koalicijos remiama Jemeno vyriausybė.

Tikslus šiame kare paimtų belaisvių skaičius nežinomas. Pastarieji mainai įvyko po intensyvių diplomatinių pastangų užbaigti Jemeno karą, nusinešusį šimtus tūkstančių gyvybių. Žmonės žuvo ne tik dėl karo veiksmų, bet ir mirė dėl jo pasekmių, tokių kaip maisto trūkumas ar sveikatos apsaugos stygius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.