O. Danilovas įvardijo, kada tikėtis kontrpuolimo: Ukraina dirba nepailstamai, įskaitant savaitgalius

Ukraina kontrpuolimą pradės tada, kai bus tam pasiruošusi. Tačiau tik laiko klausimas, kada bus pasiektas reikiamas pasirengimo lygis. Kaip praneša naujienų agentūra „Ukrinform“, tai interviu „The Associated Press“ pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

Karas Ukrainoje. Ukrainiečių karių pratybos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Ukrainiečių karių pratybos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 2:07 PM

Pareigūno teigimu, Ukrainos sąjungininkai teikia pagalbą, kad būtų užtikrintas pakankamas puolimui būtinos įrangos kiekis. Nepaisant to, O. Danilovas išreiškė nusivylimą, kad kartais partneriai „pažada viena, o daro visai ką kita“. Jis nedetalizavo.

Kalbėdamas apie slaptų JAV dokumentų nutekinimą, O. Danilovas pakartojo anksčiau kitų Ukrainos pareigūnų išreikštą poziciją, kad tai smarkiai nepaveiks būsimų Kijevo operacijų. Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pabrėžė, kad Ukraina su niekuo nesidalina itin jautria informacija. „Jei esama manančių, kad mes kažkam pranešinėjame, jie labai klysta“, – akcentavo pareigūnas.

O. Danilovas nurodė, kad dėl svarbių, su saugumu susijusių klausimų sprendžiama uždaruose susitikimuose, dalyvaujant Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui. Pasak pareigūno, „tik ten bus sprendžiama, kada, kuria kryptimi ir kokiu tempu mes vaduosime savo teritoriją“.

O. Danilovo teigimu, Ukraina, rengdamasi kontrpuolimui, dirba nepailstamai, įskaitant savaitgalius. „Karo metu poilsio nėra“, – kalbėjo nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius.

Jis pridūrė tikįs Ukrainos pergale. „Mes nugalėsime Rusiją“, – pabrėžė O. Danilovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?