Suomijos prezidentas paaiškino, kodėl jo šalis kol kas negali perduoti Ukrainai naikintuvų „Hornet“

Suomijos prezidentas Saulis Niinistö paaiškino, kad jo šalis negali perduoti Ukrainai naikintuvų „Hornet“, kol negaus naujų lėktuvų.

​Suomijos prezidentas Saulis Niinisto paaiškino, kad jo šalis negali perduoti Ukrainai naikintuvų „Hornet“, kol negaus naujų lėktuvų.<br>TT News Agency/Scanpix nuotr.
​Suomijos prezidentas Saulis Niinisto paaiškino, kad jo šalis negali perduoti Ukrainai naikintuvų „Hornet“, kol negaus naujų lėktuvų.<br>TT News Agency/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2023, 4:34 PM

Jis tai pareiškė trečiadienį atsakydamas į žurnalistų klausimus per bendrą spaudos konferenciją su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Mūsų geografinė padėtis gerokai skiriasi nuo daugelio ES šalių, NATO šalių... Mes kadaise įsigijome naikintuvų „Hornet“, o dabar juos keičiame į F-35. Tai labai didelės išlaidos tokiai mažai šaliai kaip mes... Bet mes žinome, kad mums reikia stiprios gynybos. Mes negalime atiduoti „Hornet“, kol negausime naujų lėktuvų. Ir, deja, iki to laiko naikintuvai „Hornet“ iš tikrųjų bus jau nebetinkami naudoti“, – sakė jis.

Anot Suomijos prezidento, jei kalbėsime apie diskusiją dėl lėktuvų Ukrainai, tai ji susijusi su naikintuvų F-16 tiekimo klausimu.

„Mes jų (F-16) neturime, turime naikintuvų „Hornet“, jie gana seni“, – pridūrė jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, prezidentas V. Zelenskis trečiadienį atvyko su vizitu į Suomiją, kur dalyvaus Ukrainos ir Šiaurės Europos viršūnių susitikime. Jo kuluaruose valstybės vadovas surengs atskirus dvišalius susitikimus su Danijos, Islandijos, Norvegijos ir Švedijos ministrais pirmininkais.

Suomija jau suteikė Ukrainai karinės pagalbos už daugiau kaip 900 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.