Izraelio kariai teigia Vakarų Krante nušovę du ginkluotus palestiniečius

Izraelio kariai okupuotame Vakarų Krante nušovė du palestiniečius. Tai ankstų trečiadienį pranešė Izraelio gynybos pajėgos (IDF).

Izraelio kariai okupuotame Vakarų Krante nušovė du palestiniečius. Tai ankstų trečiadienį pranešė Izraelio gynybos pajėgos (IDF).<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Izraelio kariai okupuotame Vakarų Krante nušovė du palestiniečius. Tai ankstų trečiadienį pranešė Izraelio gynybos pajėgos (IDF).<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2023, 12:52 PM

Kaip teigiama, incidentas įvyko netoli Dženino išsidėsčiusiame Kabatijos mieste. Remiantis IDF pranešimu, į pajėgų karius iš automobilio buvo paleista ugnis. Esą duotas analogiškas atsakas, pareikalavęs dviejų užpuolikų gyvybių. Anot IDF, iš palestiniečių buvo konfiskuoti du šaunamieji ginklai.

Palestiniečių sveikatos ministerija savo ruožtu nurodė, kad žuvusiesiems buvo 19 ir 24 m. Ji citavo pranešimus, kuriuose tvirtinama, kad dar vienas žmogus buvo sužeistas. „Taip bendras nuo šių metų pradžios Vakarų Krante žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 107“, – teigė ministerija.

Dženino regione aktyviai veikia palestiniečiai kovotojai.

Saugumo padėtis Izraelyje ir palestiniečių teritorijose jau seniai yra įtempta. Vakarų Krante dažnai fiksuojami susirėmimai tarp Izraelio kariuomenės ir palestiniečių. Po serijos išpuolių prieš izraeliečius Izraelio kariai ten reguliariai vykdo reidus.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967-ųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją