Rusijos užnugaryje – netikėtas puolimas: „Rusija netrukus bus laisva. Mes grįžome namo“

Rusijos savanorių korpuso kariai, Ukrainoje kovojantys prieš Rusijos okupacinę kariuomenę, vėl įžengė į Rusijos teritoriją, praneša Ukrainos dienraštis „New Voice“.

Rusų organizacija, pasivadinusi „Rusijos laisvės legionu“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Rusų organizacija, pasivadinusi „Rusijos laisvės legionu“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 2:43 PM, atnaujinta May 22, 2023, 4:52 PM

Savo „Telegram“ puslapyje savanoriai paskelbė vaizdo įrašą šalia ženklų su gyvenviečių pavadinimais Rusijos regionuose, kurie ribojasi su Ukraina.

„RDK kovotojai vėl kirto Rusijos Federacijos sieną. Rusija netrukus bus laisva. Mes grįžome namo, atėjo laikas kovoti už Rusijos laisvę“, – sakoma kovotojų žinutėse.

Visi vaizdo įrašai nufilmuoti naktį.

RDK savanoriai yra užfiksuoti Bezliudovkoje (Rusijos Federacijos Belgorodo sritis), Čurovičiuose (Rusijos Federacijos Briansko sritis) ir Lubimovkoje (Rusijos Federacijos Kursko sritis).

Kita organizacija, pasivadinusi „Rusijos laisvės legionu“, savo „Telegram“ kanale taip pat paskelbė vaizdo įrašą.

„Atėjo laikas padaryti galą Kremliaus diktatūrai! Būkite drąsūs ir nebijokite, nes mes grįžtame namo! Rusija bus laisva!“, – patikino kariai.

Laisvės legionas praneša, kad jo nariai kartu su Rusijos savanorių korpusu neva užėmė visą Kozinkos kontrolės punktą, o priešakiniai daliniai įžengė į Graivoroną.

Taip pat pasirodė filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip Rusijos savanorių korpuso transporto priemonės neva įvažiuoja į Graivoroną.

Pranešama, kad žmonės asmeniniais automobiliais išvyksta iš Graivorono miesto ir kitų pasienio regionų.

Keliuose sustiprinta kariuomenė, dažnai girdimi sprogimai.

Taip buvo pastebėti Rusijos karinių oro pajėgų sraigtasparniai Mi-28 ir Kh-52. Nurodoma, kad šiuo metu jie vykdo kovines operacijas netoli Graivorono miesto, o transporto sraigtasparniai Mi-8, kaip pranešama, gabena papildomus Rusijos nacionalinės gvardijos pastiprinimus.

M. Podoliakas: Ukraina stebi įvykius Belgorode, bet su jais neturi nieko bendra

Ukraina stebi įvykius Rusijos Belgorodo srityje, bet su jais neturi nieko bendra. Tai pareiškė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas, kuriuo remiasi „The Guardian“.

M. Podoliakas tviteryje parašė, kad vienintelė varomoji politinė jėga totalitarinėje šalyje „visuomet yra ginkluotas partizaninis judėjimas“. „Ukraina su susidomėjimu stebi įvykius Rusijos Belgorodo srityje ir nagrinėja situaciją, bet su ja neturi nieko bendra. Kaip žinote, tankai parduodami bet kurioje Rusijos karinėje parduotuvėje, o pogrindinių partizaninių grupių gretas sudaro Rusijos piliečiai“, – tvirtino pareigūnas.

Kiek anksčiau Rusija pareiškė, kad į Belgorodo sritį esą įžengė Ukrainos „sabotažo grupė“. Srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas tvirtino, neva tai – „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sabotažo ir žvalgybos grupė“. Pasak gubernatoriaus, Rusijos kariai ir Federalinė saugumo tarnyba (FSB) ėmėsi „reikiamų priemonių priešui eliminuoti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.