M. Blaszczakas: per dvejus metus Lenkijos kariuomenė bus stipriausia Europoje

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas trečiadienį pareiškė, kad per dvejus metus Lenkija turės galingiausią sausumos kariuomenę Europoje.

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-28 12:57

M. Blaszczakas kalbėjo šiauriniame Torunės mieste, ten dalyvavo saugumo konferencijoje, ir sakė, kad tą pačią dieną vyks į Ščecino uostamiestį priimti pirmųjų iš JAV nupirktų tankų „Abrams“.

„Saugumas yra mūsų šalies vystymosi sąlyga, – sakė M. Blaszczakas. – Mes norime taikos, todėl turime rengtis karui. Dėl to stipriname Lenkijos kariuomenę, kitaip nei tie, kurie valdė iki 2015 metų“.

M. Blaszczakas pridūrė, kad per dvejus metus Lenkija turės stipriausią sausumos kariuomenę Europoje. Pasak jo, valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“ buvo teisi, įspėjusi, kad Rusija sieks atkurti imperiją, todėl ginkluotosios pajėgos turi būti gerai apginkluotos ir sukomplektuotos.

Svarbiausi saugumo ramsčiai yra kariuomenės dydis, jos ginkluotė ir modernizavimas, taip pat tarptautinis bendradarbiavimas su NATO, sakė Lenkijos gynybos ministras.

„Už mūsų rytinės sienos vyksta karas, todėl užsakome modernią įrangą, negalime laukti. Tankų pajėgos, taip pat artilerija, yra labai svarbios“, – pabrėžė M. Blaszczakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.