S. Šoigu pirmą kartą prabilo apie mėginimą įvykdyti karinį perversmą Rusijoje

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pirmą kartą viešai prabilo apie šių metų birželio 23–24 d. d. įvykius, kai privačios karinės kompanijos „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas vedė savo samdinius į Maskvą „ieškoti teisybės“, praneša UNIAN.

 S. Šoigu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 S. Šoigu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 3:01 PM

S. Šoigu komentare Rusijos žiniasklaidai padėkojo kariškiams, atsisakiusiems pereiti į „vagneriečių“ pusę.

„Šie planai žlugo pirmiausia dėl to, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariškiai parodė ištikimybę priesaikai ir karinei pareigai. Provokacija neturėjo įtakos kariuomenės grupuočių veiksmams. Kariškiai drąsiai ir pasiaukojamai sprendė jiems patikėtas užduotis“, – teigė ministras.

Birželio 23-iąją J. Prigožinas apkaltino Rusijos reguliariąją kariuomenę smogus „Wagner“ samdinių užnugario stovykloms. Jis pasinaudojo šiuo incidentu kaip dingstimi surinkti savo samdinius ir traukti į Maskvą.

Tačiau žygis į Maskvą nutrūko po J. Prigožino pokalbio su Baltarusijos diktatoriumi Aliaksandru Lukašenka. Praėjusį antradienį apsišaukėlis prezidentas pranešė, kad „Wagner“ įkūrėjas atvyko į Baltarusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.