Vokietija Vilniuje paskelbs apie „labai stiprų“ ginklų paketą Ukrainai

Vokietija NATO viršūnių susitikime Vilniuje paskelbs apie dar vieną didelės apimties ginklų paketą Ukrainai. Pareiškimas bus „labai stiprus“, Berlyne pareiškė Vokietijos vyriausybės šaltiniai. Detalės nebuvo įvardytos.

Vokietijos tankas.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vokietijos tankas.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 1:30 PM

Tačiau, anot šaltinių, sparnuotosios raketos „Taurus“, kurių veikimo nuotolis yra 500 km ir kurių jau gegužę paprašė Ukraina, ir toliau nebus tiekiamos. Kalbant apie „Taurus“, naujienų esą nėra.

Vokietija jau dabar yra antra svarbiausia ginklų tiekėja Ukraina po JAV. Prieš kurį laiką Berlyne lankantis Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui kancleris Olafas Scholzas paskelbė apie 2,7 mlrd. eurų paramos ginklais paketą. Jis, be kita ko, apima dar 20 pėstininkų kovos mašinų „Marder“, 30 tankų „Leopard 1“ ir 4 oro gynybos sistemos „Iris-T SLM“.

Vokietijos vyriausybė yra santūru dėl sparnuotųjų raketų „Taurus“ tiekimo, nes jos gali pasiekti ir Rusijos teritoriją. Ukraina nori šių raketų, kad galėtų atakuoti Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijas toli nuo fronto linijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.