Lenkija siunčia papildomų karių sienos su Baltarusija apsaugai

Lenkija siunčia papildomų karių prie savo sienos su Baltarusija. Gynybos ministerija patenkino atitinkamą pasienio apsaugos prašymą sustiprinti patruliavimą, pranešė lenkų agentūra PAP. Tai daroma dėl „dinamiškos padėties Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje“, agentūra cituoja Gynybos ministeriją.

Lenkų kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkų kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2023, 1:18 PM

Jau pirmadienį Vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad pasienio apsaugos tarnyba prašo dar 1 000 kareivių, nes esą daugėja neteisėtų mėginimų kirti sieną. Lenkija, be to, ne kartą reiškė savo susirūpinimą dėl to, kad Baltarusijoje yra rusų samdinių grupuotės „Wagner“ kovotojų.

Baltarusijos duomenimis, „vagneriečiai“ karinėje stovykloje netoli Lenkijos sienos apmoko baltarusių kareivius. Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis sako, kad „Wagner“ kovotojų tikslas yra destabilizuoti NATO rytinį flangą. Dėl samdinių buvimo kaimyninėje šalyje nerimauja ir Latvija bei Lietuva, kurios tiesiogiai ribojasi su Baltarusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.