Parodė, kaip atrodė ataka prieš Krymo tiltą: atskleistas ir eksperimentinio drono pavadinimas

Ukrainos saugumo tarnybos CNN perdavė išskirtinę filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotas liepos mėn. ataka prieš Krymo tiltą. Nurodoma, kad Ukrainos pajėgos panaudojo eksperimentinį jūros dronąį ir perspėjo, kad tokių išpuolių bus daugiau.

 Krymo tiltas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Krymo tiltas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Krymo tiltas po Ukrainos atakos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Krymo tiltas po Ukrainos atakos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Krymo tiltas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Krymo tiltas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Sprogimai prie Krymo tilto.<br>Stop kadras.
Karas Ukrainoje. Sprogimai prie Krymo tilto.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 12:16 PM

Be to, tai pirmas kartas, kai SBU atvirai prisiėmė atsakomybę už šią operaciją.

Per liepos 17 d. išpuolį buvo apgadintos tilto kelio juostos ir, pasak Rusijos pareigūnų, žuvo du civiliai gyventojai. Tai buvo antrasis išpuolis prieš gyvybiškai svarbią perėją ir parodė, kaip Maskvai sunku apginti vienintelę Rusijos jungtį su pusiasaliu.

Tiltą 2018 m. su didelėmis fanfaromis atidarė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Analitikai teigia, kad tai simbolizuoja jo siekį užvaldyti Ukrainą ir visiems laikams pririšti ją prie Rusijos. Tiltas taip pat tarnauja kaip gyvybiškai svarbi tiekimo jungtis Rusijos kariuomenei Kryme.

SBU vadovas Vasilijus Maliukas CNN sakė, kad panaudotas dronas, vadinamas „Sea Baby“ (liet. Jūrų Kūdikis), buvo kelis mėnesius trukusio tobulinimo, prasidėjusio iškart po invazijos, rezultatas.

„Jūros paviršiaus dronai yra unikalus Ukrainos saugumo tarnybos išradimas, – sakė jis. – Jame nedalyvauja nė viena privati bendrovė. Naudodami šiuos dronus neseniai sėkmingai smogėme Krymo tiltui, dideliam šturmo laivui „Olengorskij Gorniak“ ir tanklaiviui SIG.“

SBU pateikė CNN liepos mėn. atakos vaizdo įrašą, kuriame matyti piloto ekranas akimirką prieš tai, kai „Sea Baby“ įplaukė į vieną iš betoninių tilto atraminių atramų, plaukdinęs 850 kg sprogmenų. CNN šaltiniai taip pat pateikė du vaizdo kamerų įrašus, kuriuose užfiksuotas vieno drono smūgio į tilto kelio atkarpą momentas, o maždaug po penkių minučių – kito drono sprogimas, smogęs į geležinkelio atkarpą iš priešingos pusės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.