„Ko laukia kancleris, dėl Dievo meilės?“: praneša, kad tik O. Scholzas blokuoja raketų „Taurus“ perdavimą Ukrainai

Bundestago gynybos komiteto vadovė Marie Agnes Straka-Zimmermann tvirtina, kad Vokietijos sparnuotųjų raketų „Taurus“ perdavimo Ukrainai klausimą asmeniškai blokuoja Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.

 O. Scholzas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 O. Scholzas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 3:03 PM, atnaujinta Sep 4, 2023, 4:34 PM

Politikė tai parašė socialiniame tinkle „X“ (buvusiame tviteryje), pranešė „Ukrinform“. Jos žodžiais, „šiuo metu“ O. Scholzas nenori pristatyti „Taurus“, kai žmonės Ukrainoje ir toliau miršta.

„Ko laukia kancleris, dėl Dievo meilės? Jis vienintelis blokuoja šį sprendimą koalicijoje. Tai neatsakinga“, – parašė M. A. Straka-Zimmermann.

Vokietijos laisvosios demokratų partijos, įeinančios į valdančiąją koaliciją, politikė yra aktyvi karinės pagalbos Ukrainai didinimo rėmėja ir ne pirmoji kritikuoja dvejojantį kanclerį. Kyjivas jau kelis mėnesius prašo Vokietijos suteikti Ukrainos kariuomenei sparnuotąsias raketas „Taurus“, galinčias smogti taikiniams už 500 kilometrų. Oficiali vėlavimo priežastis – baimė, kad šie ginklai bus panaudoti prieš taikinius Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.