Izraelio kibuce – kraują stingdantis vaizdas: „Hamas“ šaltakraujiškai išžudė mažiausiai 40 kūdikių

Antradienį Izraelio gynybos pajėgos (IDF) nugabeno dešimtis užsienio žurnalistų į Kfar Azo kibucą, kad šie savo akimis pamatytų siaubą, kurį „Hamas“ teroristai šią savaitę sukėlė šaltakrujiškai žudydami žmones jų namuose.

Kfar Azo kibucas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kfar Azo kibucas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kfar Azo kibucas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kfar Azo kibucas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kfar Azo kibucas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kfar Azo kibucas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 11:09 AM, atnaujinta Oct 11, 2023, 11:38 AM

Sprogimų ir artilerijos ugnies fone ekipažai, dėvintys šalmus ir neperšaunamas liemenes, rinkosi sugriautame Kfar Azo kibuce, kur likviduotų „Hamas“ teroristų kūnai vis dar gulėjo prie sprogimų suniokotų namų, praneša „The Times of Israel“.

Reporterius saugojo mažiausiai kuopa kovine apranga apsirengusių IDF karių, kurie toliau valė apgadintus namus. Žurnalistai kalbėjo apie ore tvyrantį mirties kvapą.

„Tai ne karas, – žurnalistams sakė IDF giluminės vadavietės vadas generolas Itai'us Veruvas. – Tai ne mūšio laukas. Jūs matote kūdikius, motinas, tėvus jų miegamuosiuose, jų apsisaugojimo kambariuose. Ir kaip teroristai juos žudo, tai ne karas. Tai žudynės.“

„Tai kažkas tokio, ko niekada gyvenime nemačiau. Tai kažkas, ką įsivaizduodavau apie savo močiutę ir senelį Europoje ir kitose vietose“, – pridūrė jis.

Žurnalistė iš „i24 News“ pasakojo, kad vienas iš IDF vadų jai sakė, jog jie rado apie 40 kūdikių kūnų, kai kuriems iš jų buvo nukirstos galvos.

Izraelis dar turi surengti ekskursiją po žudynių vietas Izraelio žurnalistams. Tai veikiausiai rodo, kaip stipriai šalis teikia pirmenybę pasaulio nuomonei.

Kai 2022 m. balandžio mėnesį ukrainiečių pajėgos išlaisvino Kijevo priemiestį Bučą iš Rusijos pajėgų, Ukraina surengė panašias ekskursijas žurnalistams, kad užtikrintų platų Rusijos karo nusikaltimų prieš gyventojus nušvietimą.

Anksčiau antradienį IDF pranešė, kad pagaliau atgavo sienos su Gazos Ruožu kontrolę, praėjus maždaug 72 valandoms po to, kai „Hamas“ teroristai prasiveržė pro užtvaros ruožus ir pradėjo invaziją, per kurią nužudė daugiau kaip 1200 izraeliečių ir daugiau kaip 100 pagrobė į Gazos Ruožą.

Kovos kibucuose tęsėsi ir sekmadienį.

Izraeliui toliau kovojant su kylančiais šeštadienio žudynių padariniais ir kariuomenei oficialiai pranešant įkaitų šeimoms, kad jų artimieji laikomi Gazoje, oro pajėgų lėktuvai bombardavo didelius Gazos ruožo plotus.

Tuo tarpu apie 300 tūkst. rezervistų ruošėsi galimai sausumos invazijai, tęsėsi paieškos, kurių metu buvo ieškoma teroristų, kurie, kaip manoma, vis dar slepiasi Izraelio teritorijoje, o įtampa prie šiaurinės sienos grėsė peraugti į antrąjį frontą.

IDF apskaičiavo, kad Izraelio teritorijoje vis dar slepiasi nedidelis skaičius teroristų. Naktį Izraelio saugumo pajėgos nukovė mažiausiai vieną palestiniečių teroristą netoli Sa'ad kibuco.

Kariai taip pat apsikeitė ugnimi su teroristais Kisufime, o pirmadienio vakarą Izraelio policija nukovė dar vieną įtariamąjį terorizmu netoli Mišmaro Hanegevo, maždaug už 24 km Izraelio teritorijoje.

Parengta pagal „The Times of Israel“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.