„Hamas“ skelbia apie 13 įkaitų, tarp jų – ir užsieniečių, mirtis: kaltę verčia Izraeliui

Per pastarąją parą per Izraelio oro antskrydžius žuvo mažiausiai 13 Gazos Ruožo šiaurėje laikomų įkaitų, izraeliečių ir užsieniečių, penktadienį pranešė „Hamas“ karinis sparnas. „Hamas“ taip pat atmetė Izraelio raginimą palestiniečiams evakuotis iš Gazos Ruožo šiaurės.

Izraelio ir „Hamas“ karas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio ir „Hamas“ karas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio ir „Hamas“ karas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio ir „Hamas“ karas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 11:40 AM, atnaujinta Oct 13, 2023, 11:41 AM

Šeštadienį „Hamas“ netikėtai puolė Izraelio bendruomenes netoli Gazos Ruožo, nužudė daugiau nei 1 200 žmonių ir įkaitais paėmė maždaug 150 civilių ir kariškių.

„Trylika belaisvių (...) įskaitant užsieniečius“ žuvo penkiose vietose, į kurias taikėsi Izraelio naikintuvai, sakoma „Ezzedino Al Qassamo brigadų“ pranešime. Ši „Hamas“ atšaka šią savaitę pagrasino, kad „kaskart be įspėjimo nusitaikius į mūsų žmones mirties bausmė bus įvykdyta vienam iš civilių įkaitų“.

Penktadienį „Hamas“ atmetė Izraelio įsakymą 1,1 mln. gyventojų evakuotis iš šiaurinės Gazos Ruožo dalies į pietinę prieš numatomą sausumos įsiveržimą į tankiai gyvenamą palestiniečių teritoriją. „Palestinos žmonės atmeta okupantų grasinimą ir raginimą palikti savo namus ir bėgti į pietus arba Egiptą“, – sakoma islamistų grupuotės pareiškime. „Esame savo žemėje, savo namuose ir miestuose. Jokio perkėlimo nebus“, – sakoma jame.

Rafos perėja yra vienintelis kelias iš Gazos Ruožo į Egiptą, nekontroliuojamas Izraelio ir šią savaitę kelis kartus bombarduotas. Egipto prezidentas Abdelis Fattah Al Sisi pažadėjo pagalbą Gazos Ruožui, bet paragino palestiniečius „likti savo žemėje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.