Izraelio pajėgos parodė, ką konfiskavo iš „Hamas“: tarp radinių – ginklai, šturmo planai, kankinimo instrukcijos

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) perėmė daug ginklų, dokumentų ir slaptos medžiagos, kurią konfiskavo iš „Hamas“ teroristų, prieš savaitę prasiskverbusių į Izraelį. Tarp surinktų dokumentų buvo išsamūs įsakymai pulti bendruomenes netoli Gazos ruožo, įskaitant planuotus žiaurius veiksmus, praneša portalas „Jewish News Syndicate“.

Izraelio gynybos pajėgos konfiskavo daugybę ginklų iš „Hamas“ smogikų grupuotės.<br>AP/Scanpix nuotr.
Izraelio gynybos pajėgos konfiskavo daugybę ginklų iš „Hamas“ smogikų grupuotės.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 12:28 PM

Tarp konfiskuotų daiktų taip pat buvo bombų, raketinių granatų, raketų paleidimo įrenginių ir sprogstamųjų užtaisų, tačiau IDF teigia, kad parodė tik 10 proc. rastų ginklų.

Ginkluotę ir sprogmenis surinkęs kovinės inžinerijos padalinys „Yahalom“ aptiko sprogstamųjų įtaisų, granatų, ginklų ir sausumos minų, kuriomis buvo atakuojamos Izraelio bendruomenės netoli Gazos ruožo.

„Visa tai buvo panaudota praėjusį šeštadienį prieš nekaltus civilius gyventojus“, – sakė Ginklų tyrimų instituto vadas, kurio pavardė nebuvo nurodyta.

Tarp iš smogikų grupuotės perimtų dokumentų buvo išsamūs įsakymai dėl atakų prieš bendruomenes netoli Gazos ruožo, įskaitant planuotus žiaurius veiksmus prieš civilius gyventojus ir karius. Izraelio pajėgos taip pat rado „Hamas“ smogikų naudojamos kovos doktrinos išklotinę.

„Dokumentuose buvo nurodyti koordinaciniai veiksmai, puolimo etapai ir kodiniai žodžiai“, – teigia IDF.

Izraelyje 202-ojo bataliono kariai rado „Hamas“ smogiko, kuris turėjo išsamų planą, kaip užpulti kibucą Alumim, kūną.

Kitame rastame dokumente išsamiai aprašytas elgesys su civiliais gyventojais iš bendruomenių, esančių netoli Gazos ruožo, ir jų grobimas.

Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas sekmadienį duodamas interviu CNN laidos vedėjui Wolfui Blitzeriui laikė šį instrukcijų dokumentą. „Tai buvo rasta ant vieno iš teroristų kūno, tai knygelė, – sakė I.Herzogas, – instrukcijų vadovas, kaip įsibrauti į civilines teritorijas, kibucą, miestą, mošavą.“

Vadovėlyje išsamiai aprašyta, ką „Hamas“ teroristai turi daryti, kai randa civilius gyventojus. „Jame tiksliai nurodyta, kaip juos kankinti. Kaip juos pagrobti“, – paaiškino I.Herzogas.

Rasta medžiaga buvo perduota apdoroti Karinės žvalgybos direktorato Dokumentų rinkimo ir technologijų rinkimo skyriui, kuris tiria iš „Hamas“ teroristų per karą surinktus daiktus.

Skyrius rūšiuoja, kataloguoja, verčia ir paskirsto daiktus visiems direktorato žvalgybos, rinkimo ir lauko padaliniams, nurodo IDF.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.