JAV kariuomenė ruošiasi „reaguoti“ į galimą situacijos eskalaciją Artimuosiuose Rytuose

Jungtinės Valstijos perspėjo, kad negali būti jokio „eskalavimo“ Artimuosiuose Rytuose po Izraelio karo su „Hamas“, sekmadienį sakė gynybos sekretorius Lloydas Austinas, praėjus kelioms valandoms po to, kai Pentagonas ėmėsi veiksmų sustiprinti karinę parengtį regione.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2023, 5:57 PM

Jungtinės Valstijos mato „žymaus atakų prieš mūsų karius eskalavimo perspektyvą“ regione, sekmadienį sakė L. Austinas ir pridūrė, kad JAV kariuomenė ruošiasi „reaguoti“.

„Jei kuri nors grupuotė ar šalis nori išplėsti šį konfliktą ir pasinaudoti šia labai apgailėtina situacija, kurią matome, patariame: nedarykite to“, – sakė jis ABC News.

„Mes išlaikome teisę gintis ir nedvejodami imsimės atitinkamų veiksmų“, – pridūrė jis.

Jo komentarai pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai Pentagonas pareiškė, kad jis didina pasirengimą regione, reaguodamas į „pastarąjį Irano ir jį palaikančių pajėgų eskalavimą“.

L. Austinas įsakė suaktyvinti oro gynybos sistemas ir pranešė papildomoms pajėgoms, kad jos netrukus gali būti dislokuotos.

Jis neatskleidė, kiek JAV karių prisijungs prie jau esančių regione.

Naujausi Pentagono sprendimai buvo priimti po to, ką L. Austinas anksčiau savo pareiškime apibūdino kaip „išsamias diskusijas“ su prezidentu Joe Bidenu.

„Šie žingsniai sustiprins regionines atgrasymo pastangas, padidins JAV pajėgų apsaugą regione ir padės ginti Izraelį“, – sakė L. Austinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.