„Hamas“ paskelbė propagandinį vaizdo įrašą su trimis tariamais Izraelio įkaitais: kreipėsi į B. Netanyahu

Pirmadienį „Hamas“ paskelbė vaizdo įrašą ir teigė, kad jame matomos trys moterys iš daugiau nei 230 įkaitų, kuriuos „Hamas“ teroristai pagrobė per užpuolimą spalio 7 d. ir išvežė į Gazos Ruožą.

„Hamas“ įkaitės.<br>Stopkadras iš vaizdo medžiagos.
„Hamas“ įkaitės.<br>Stopkadras iš vaizdo medžiagos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-30 16:53, atnaujinta 2023-10-30 16:57

Palestiniečių teroristinė grupuotė pavadino 76 sekundžių vaizdo įraše matomas moteris „sulaikytomis sionistėmis“, tačiau iš karto jų tapatybės nebuvo įmanoma patikrinti.

Viena iš moterų, sėdinčių ant plastikinių kėdžių prie baltų plytelių sienos, ragina Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu susitarti dėl kalinių mainų ir visų belaisvių paleidimo. Ji kalba hebrajų kalba, labai susijaudina ir pradeda šaukti, o galiausiai beveik klykti, kitos dvi sėdi iš abiejų pusių ir tyli.

Įkaitai buvo paimti, kai šimtai „Hamas“ ginkluotų vyrų įsiveržė per sieną į pietų Izraelį ir užpuolė kibucų bendruomenes, miestus ir karines bazes, jų amžius svyruoja nuo kelių mėnesių iki daugiau nei 80 metų. Valdžia mano, kad įkaitai laikomi palestiniečių teritorijoje „Hamas“ pastatytame milžiniškame požeminių tunelių tinkle.

Izraelio vyriausybė iš karto nekomentavo vaizdo įrašo. Sekmadienį Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas apkaltino „Hamas“ žaidžiant „psichologinius žaidimus“ dėl įkaitų likimo. Spalio 16 d. „Hamas“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matoma įkaitė Mia Shem, Izraelio ir Prancūzijos pilietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.