Rusija išbandė tarpžemyninę raketą, galinčią nešti branduolinius užtaisus

Praėjus kelioms dienoms po pasitraukimo iš tarptautinės branduolinių bandymų draudimo sutarties, Rusija paskelbė išbandžiusi tarpžemyninę raketą, galinčią nešti branduolinius užtaisus.

Rusija išbandė tarpžemyninę raketą, galinčią nešti branduolinius užtaisus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusija išbandė tarpžemyninę raketą, galinčią nešti branduolinius užtaisus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-05 11:21

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį pareiškė, kad „Bulava“ tipo raketa buvo paleista Baltojoje jūroje iš povandeninio laivo „Imperatorius Aleksandras III“ ir numatytu laiku pasiekė taikinį už tūkstančių kilometrų esančiame Kamčiatkos pusiasalyje. Tai pirmasis „Bulava“ raketos bandymas per daugiau nei metus.

12 metrų ilgio „Bulava“ raketos, kurios NATO kodinis pavadinimas SS-NX-30, veikimo nuotolis yra 8 000 km. Strateginis povandeninis laivas „Imperatorius Aleksandras III“, iš kurio raketa buvo paleista, Rusijos kariuomenės duomenimis, ginkluotas 16 šio tipo raketų.

Nuo Ukrainos karo pradžios 2022 m. vasarį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ne kartą naudojo, Vakarų manymu, agresyvią retoriką dėl branduolinių ginklų.

V. Putinas ketvirtadienį pasirašė įstatymą, kuriuo atšaukiamas Rusijos Visuotinio branduolinių bandymų uždraudimo sutarties ratifikavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.