JAV: į Artimuosius Rytus atvyko branduolinį ginklą galintis nešti amerikiečių povandeninis laivas

JAV karinės pajėgos pranešė, kad į Artimuosius Rytus atvyko branduolinį ginklą galintis nešti amerikiečių povandeninis laivas. „Ohio“ klasės laivas sekmadienį atplaukė į jos atsakomybės zoną, tinkle X pranešė JAV centrinė vadavietė (Centcom).

JAV laivas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
JAV laivas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-06 15:50

Kariuomenė nenurodė 170 metrų ilgio povandeninio laivo paskirties vietos, pavadinimo ar kaip jis ginkluotas. „Ohio“ klasės laivai – tai branduolinį ginklą galintys gabenti povandeniniai laivai, kuriuos JAV jau nuo Šaltojo karo laikų pirmiausiai naudoja atgrasymui. Jie gali būti ginkluoti ir dešimtimis įprastinių „Tomahawk“ sparnuotųjų raketų.

Stoties CNN teigimu, povandeninio laivo nusiuntimas į regioną gali būti atgrasymo žinia Iranui ir jo įgaliotiniams regione.

Iš karto po „Hamas“ teroristinio išpuolio prieš Izraelį spalio 7 d. JAV į rytinę Viduržemio jūros dalį permetė karo laivus, įskaitant du lėktuvnešius. Ir šie kol kas skirti atgrasymui, kad sulaikytų kitas radikalias grupuotes Artimuosiuose Rytuose neįsitraukti į Gazos karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.