Buvęs Vokietijos diplomatijos vadovas: Europai reikia branduolinių ginklų

Buvęs Vokietijos užsienio reikalų ministras Joschka Fischeris pareiškė, kad Europai reikia savo branduolinių ginklų. ES reikia „savo branduolinio atgrasymo“, sakė jis interviu vokiečių leidiniui „Die Zeit“.

Kariuomenės dienos paradas Vilniuje.<br>D.Labučio (ELTA) asociatyvi nuotr.
Kariuomenės dienos paradas Vilniuje.<br>D.Labučio (ELTA) asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2023, 4:35 PM

„Ar Federalinė Respublika turėtų turėti branduolinį ginklą? Ne. Europa? Taip“, – kalbėjo buvęs Žaliųjų partijos politikas.

J. Fischeris pažymėjo, kad „pasaulis pasikeitė“. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas naudoja „ir branduolinį šantažą“. Vakarų Europos branduolinių valstybių Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos arsenalo esą nepakanka kaip „atsako į pasikeitusią situaciją“.

J. Fischerio Žaliųjų partija nuo pat įsikūrimo buvo prieš branduolinį ginklavimąsi.

„Tikiuosi, kad Amerika ir Europa liks solodarios. Bet kas bus, jei vėl bus išrinktas Donaldas Trumpas? Ir dėl šio scenarijaus Europa turi rimtai užduoti sau šį klausimą“, – teigė J. Fischeris.

Jis ragino Vokietijos vyriausybę investuoti į įprastinės ginkluotės stiprinimą. „Turime atkurti savo atgrasymo pajėgumus, – sakė J. Fischeris. – Kol turime kaimynę Rusiją, kuri vadovaujasi V. Putino imperine ideologija, negalime atsisakyti šitos Rusijos atgrasymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.