Konfliktas nerimsta: nuo azerbaidžaniečių rankos pasienyje krito Armėnijos karys

Armėnija pirmadienį pranešė, kad Azerbaidžano pajėgos netoli bendros šių dviejų nesutariančių šalių sienos nukovė armėną karį. Nuo seno tarpusavyje kovojančios šalys šiuo metu bando naujai nubrėžti savo sienas ir sudaryti taikos sutartį. Apie kario žūtį pranešta po to, kai Jerevanas ir Baku vėl atnaujino derybas dėl bendros sienos, Azerbaidžanui šį rudenį įvykdžius žaibišką, vos vieną dieną trukusią operaciją, per kurią jis atsiėmė Kalnų Karabacho regioną, nuo seno esantį šalių nesutarimų objektu.

 Azerbaidžano karys.<br>AP/Scanpix nuotr.
 Azerbaidžano karys.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2023, 5:16 PM, atnaujinta Dec 4, 2023, 5:17 PM

„Azerbaidžano pajėgos apšaudė armėnų kovines pozicijas Bardzrunyje, Vajotso Dzoro provincijoje“, – socialiniuose tinkluose pranešė Armėnijos gynybos ministerija, pridūrusi, kad jos karys Gerasimas Avetikas Arakelianas „patyrė mirtiną šautinę žaizdą“.

Taikos derybose, kuriose tarpininkauja Europos Sąjunga, kol kas jokia pažanga nepadaryta, tačiau ir Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pashinyanas, ir Azerbaidžano vadovas Ilhamas Alijevas yra pareiškę viltį, kad sutartį pavyks sudaryti dar iki šių metų pabaigos. Susišaudymai dėl Kalnų Karabacho jau ne vieną dešimtį metų nesutariančių kaimynių pasienyje vyksta reguliariai. Rugsėjo 19 d. Azerbaidžanas įvykdė triuškinančią karinę operaciją ir iš armėnų separatistų susigrąžino Kalnų Karabachą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.